Genomului de grâu ar putea ajuta penuriei alimentare aborda

Oamenii de stiinta din Marea Britanie au lansat proiectul de secvente genomului de grâu, pe care ei cred ca ar putea avea o contribuție vitală la asigurarea alimentare mondiale.

Cercetatorii spun, de asemenea eforturile lor ar putea ajuta fermierii britanici pentru a dezvolta noi tulpini, cu randamente mai mari.

Producția de grâu la nivel mondial a fost sub amenințare în ultimii ani de la cererea în creștere și schimbările climatice.

Grâu este considerat ca fiind unul dintre cele mai importante culturi destinate consumului uman.
Continuați lectură povestea principală
„Start Citat

[Aceasta] ar putea ajuta la identificarea gene specifice pentru trasaturi utile, cum ar fi toleranța la secetă ”

Matei Reynolds grâu fiziolog, CIMMYT

Rezultatele studiului, condus de Neil Hall de la Universitatea din Liverpool, sunt disponibile pentru uzul public.

Ele sunt menite să permită alți oameni de știință și crescători din întreaga lume să „analizeze secvența și să-l utilizați într-o metodă de reproducere nou, denumit macro-asistata de selecție, care ar putea creste dramatic viteza si eficienta de reproducere a plantelor,” a declarat Mike Bevan, directorul Ioan Innes centru, care au luat parte la cercetare.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s