Piese cheie de grâu genomului lui deblocate în nou studiu

Oamenii de stiinta au deblocat parti cheie ale codului genetic complex de grâu, unul dintre culturile lumii cele mai importante, care ar putea contribui la îmbunătățirea securității alimentare.

Echipa speră că datele vor accelera dezvoltarea unor soiuri mai rezistente la stres, cum ar fi boala și seceta, care cauzează culturile să nu reușească.

Recolta de grâu 2012 a fost lovit de evenimente meteorologice extreme de pe glob, provocând o creștere bruscă a prețurilor.

Detalii cu privire la concluziile au fost publicate în revista Nature.

În 2011, producția globală de 681 de milioane de tone de grâu a făcut pâine cultura treia alimente mai-fabricate (în spatele porumb și orez) și au reprezentat aproximativ 20% din caloriile consumate de populația lumii.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s